Varför välja oss?

På samma sätt som det finns många mäklare att välja på i Sverige, finns det minst lika många att välja på i Spanien.

En avgörande skillnad är dock att här i Spanien, kan flera mäklare sälja samma objekt. Både när det gäller nytt och begagnat. Alla mäklare är däremot långt ifrån lika och har heller inte samma utbud. Vi har bara bostäder från byggmästere som vi vet bygger med hög kvalitet och exempelvis bygger bostäder med rejäla och välisolerade väggar.

När det gäller nya bostäder, är priserna alltid samma, oavsett om du tar hjälp av en svensk mäklare, en spansk, en engelsk eller går direkt till byggfirman och köper. Oavsett vem du väljer, får du i de flesta fall samma slutprodukt, om så klart inga språkliga missförstånd råkar uppstå. Den stora skillnaden ligger i det mervärde som du kan få med ett seriöst och ambitiöst mäklarföretag som mellanhand. Eftersom en bra byggfirma alltid kommer att vilja hjälpa dig, oavsett om du köpt direkt av dem eller via en mäklare, är det bättre att välja en mäklare, eftersom du då får ytterligare ett företag som kan hjälpa dig i händelse av att något problem skulle kunna uppstå.

Bra att känna till, är också att det som i alla länder, är stor skillnad mellan olika byggföretag och hur de hanterar sina bostadsköpare efter att de har skrivit på kontraktet. Det kanske inte är helt kul att köpa en nybyggd villa för runt 4 miljoner kronor för den fantastiska havsutsiktens skull, för att sedan efter några månader få den utbytt mot grannens vardagsrum. Detta är tyvärr inget ovanligt. Inte heller att byggfirman inte fullt ut känner till gällande lagstiftning och exempelvis försöker bestämma vilken notarie du ska gå till. Enligt spansk lag är det alltid köparen som väljer notarie och eftersom dessa är fria att sätta priserna själva, kan skillnaderna vara stora. Vi brukar rekommendera en och samma, eftersom de troligen har de bästa priserna i regionen och alltid mycket snabbt kan erbjuda oss tider. Men i slutändan är det så klart du som avgör.

För att göra det enklare och tryggare för dig, har vi gjort ett bättre urval och erbjuder därför enbart bostäder från byggmästare och byggföretag som möter upp våra stränga krav när det gäller kvalitet. När det gäller nyproduktion, tittar vi också på hur de brukar hålla de utlovade leverenstiderna, samt deras finansiella ställning. När det gäller begagnade bostäder, undersöker vi alltid så att det inte finns några obetalda driftskostnader, skatter och gemensamhetsavgifter - eftersom dessa hör till fastigheten. Dessa kan annars kan bli en obehaglig överraskning för den nya ägaren.

För att du ska kunna njuta av ditt boende även i framtiden, kollar vi också upp så att den aktuella bostaden motsvarar beskrivningen i lagfarten, dvs så att alla eventuella förbättringar och renoveringar fått godkännande från stadshuset och i tillämpliga fall, den gemensamma föreningen. En inglasad terras som uppförts utan bygglov, kan annars som exempel medföra kostsamma böter och dessutom att du behöver riva ned den.

För att göra det ännu enklare, följer vi dig också hela vägen och hjälper dig med allt från att skaffa NIE-nummer*, till att öppna bankkonton, till att gå till notarien, till att öppna el- och vattenavtal, till att skriva in fastigheten i fastighetsregistret och så vidare, helt utan extra kostnader. De enda kostnader som du behöver betala, är de gällande avgifterna hos respektive myndighet, notarie, notarie, el- och vattenbolag. Den normala kostnaden för att anlita hjälp för detta hos exempelvis en gestoria, dvs ombud/byrå, ligger mellan 1 200-2 000 euros.

* NIE-nummer, Número de Identidad de Extranjero, är ett slags spanskt identifikationsnummer för utlänningar. Till skillnad mot det svenska personnumret är NIE-numret alltid unikt. När du väl fått ett, behåller du samma nummer under hela ditt liv. Du kan själv ansöka om ett redan i Sverige hos den spanska ambassaden, eller så hjälper vi dig med det på plats i Spanien. Det tar normalt 1-2 vardagar att ordna. http://www.interior.gob.es/estrangeria-28/ciudadanos-de-la-union-europea...

Välkommen att anlita oss!
Max Gustaf Segerström, grundare

Tipsa dina vänner!

Nytillagda objekt

Byggnadsår:
Badrum: 1
Fastighetstyp: Lägenhet
Sovrum: Studio
Listningstyp: Begagnat
Parkingsplats:
Tomtarea:
Boarea: 40m2
Byggnadsår:
Badrum:
Fastighetstyp: Kommersiellt Objekt
Sovrum:
Listningstyp: Begagnat
Parkingsplats:
Tomtarea:
Boarea: 6 000m2
Byggnadsår:
Badrum:
Fastighetstyp: Tomt/Mark
Sovrum:
Listningstyp: Begagnat
Parkingsplats:
Tomtarea: 90 000m2
Boarea:
Byggnadsår: 2006
Badrum: 3
Fastighetstyp: Villa
Sovrum: 4
Listningstyp: Begagnat
Parkingsplats:
Tomtarea: 800m2
Boarea: 200m2